Круши в бутер тесто с кафява захар

14/12/2015
Севда Андрееваот Севда АндрееваМастър Шеф / Автор
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо237
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • круши - 4 бр., твърди
  • захар - 8 с.л., кафява
  • масло - 125 г
  • ром - 25 г
  • бутер тесто - 1 пакет
  • сладолед - ванилов, за гарнитура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и обелваме крушите.

Нарязваме ги през средата на две половини.

Нарязаните круши поставяме в тава, в която ще печем сладкиша.

Поръсваме всяка половинка със 2 с.л. от захарта, няколко капки ром и слагаме в средата по едно парченце масло.

Печем в предварително загрята фурна за около 30 минути - до леко покафеняване и докато течността от крушите се изпари.

Изваждаме тавата и покриваме крушите отгоре с бутер тестото.

Надупчваме го на няколко места и връщаме обратно във фурната за още 20 минути.

Опечения сладкиш сервираме, като го обръщаме в сервизна чиния и към всяко парче добавяме топка сладолед.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Мартина Тракова
Изглежда много вкусно.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв