Обикновен кекс

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
14/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Обикновен кекс с необикновен вкус. Няма излишни калории и украси, но насладата от домашното е изпитана. Една от най-приготвяните и харесвани рецепти за кекс!"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 16 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • вода - 5 с.л. хладка вода
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
  • ванилия - 1 пакетче (2 г)
  • брашно - 16 с.л. брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбъркват с миксер, след това се прибавя брашното и се разбърква. Всички останали продукти се прибавят едно след друго като се разбърква.

Приготвената смес се налива във формата за кекс.

Поставя в електрическа фурна и печете вашия обикновен кекс 40 минути на 120 градуса, след което още 20 минути на 180 градуса;

С клечка за зъби можете да проверите когато е готов, клечката трябва да излиза суха.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
5163
479
350
219
10
Дай твоята оценка:

Коментари

doncheng
doncheng
Рецептата, е много сполучлива.Аз сложих сладко от боровинки и се получи много добре.Само, стана с цвета на боровинковото сладко. :)
17.01.2015 02:04
3
2
1
Покажи всички подкоментари
венета
венета
много ми е люгопитно дали може да се сложи и какао на прах.
23.11.2014 14:18
4
3
2
Покажи всички подкоментари
таниа
таниа
мислиа да сложа шоколад разтопен отгоре или в сместа
26.10.2014 18:34
5
4
срилян
срилян
Моце да се сложи и кафе сухо около 2 лъжици
12.09.2014 18:09
1
6
симона
симона
хубава е рецептата
31.08.2014 15:55
5
Mihaela
Mihaela
получи се ;)
22.08.2014 20:36
4
1
radeto
radeto
най-хубавия кекс!!!!!!!
10.05.2014 09:27
5
милена
милена
Супер рецепта а дали някой е слагал сладко са каже ставаши нещо?
15.04.2014 12:09
6
4
Анелия
Анелия
не забравяйте да намажете формата с олио и брашно! Става страхотен кекс!
07.04.2014 09:15
2
4
1
Покажи всички подкоментари
ТАТЬЯНА
ТАТЬЯНА
Някоколко пьти правя този кекс,но добявям резани портокал или мандарини,става страхотно.Благодаря за рецепт!
25.03.2014 14:49
4
kim hyun joong
kim hyun joong
получи сееее :))))
07.02.2014 18:49
1
1
57721
57721
незнам как че излезне тос кекс
30.12.2013 15:28
4
1
1
Покажи всички подкоментари
Маряна
Маряна
Според мен трябва след яицата да се прибави захарта иначе става мазало иначе страхотно става кекса П
оздрави
28.12.2013 18:09
6
1
Arpha
Arpha
Нека всеки пробва каквото желае, но е добре да се знае, че хубавият кекс става или с кисело мляко и олио, или с прясно мляко и масло. Това е класика! Не с вода!Важна е и последователността в приготвянето.Първо се разбиват яйцата със захарта до пухкав крем.После се слага киселото мляко,за да разтопи напълно захарта. После олиото, за да заглади до блясък. И най- накрая - брашното с бакпулвера и ароматите.Поставя се в леко загрята фурна и се пече на 200 градуса, докато се разпука изцяло околовръст. Най-вкусен е на следващия ден!И запомнете: 4 яйца, 1и 1/2 ч. чаша захар, 1ч. кисело мляко,1/2 ч. чаша олио, 2 ч. чаши брашно и 1 амп. ванилия.
01.12.2013 22:06
28
3
1
Покажи всички подкоментари
Мария
Мария
Температурата не е ли много ниска за този кекс?
29.11.2013 20:02
8
2
Ваня
Ваня
Кексът, който правя почти 30г. е същия, но без бакпулвер.Става наистина страхотен!
29.11.2013 19:57
3
марикита
марикита
за първи път в живота си правя толкова сполучлив кекс..въпреки,че имам 2-годишен опит в сладкарско предприятие...БРАВО НА ЕКРЕМ ЗА НЕВЕРОЯТНАТА РЕЦЕПТА...децата и таткото си изюдахс пръстите...
24.11.2013 15:04
1
Dayana Sokratova
Dayana Sokratova
супур
08.11.2013 14:48
2
Dayana Sokratova
Dayana Sokratova
Нека всички да опитат да си направят такъв кекс,просто великолепен!Аз добавих резанчета мандарин-стана по ароматен!
08.11.2013 14:36
1
Даниела
Даниела
кекса в момента се пече дано да стане добре искам да изненадам наще :))
01.11.2013 19:51
2