Памук погача

15/12/2015
Мартина Траковаот Мартина ТраковаПомощник Готвач 1x
"Време е за една вкусна и пухкава погача като памук. Приготвя се лесно, а продуктите могат да се купят от всеки магазин."
Приготвяне70 мин.
Готвене50 мин.
Общо120 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо39 953
  • Преглеждания за месеца2018
  • Преглеждания за седмицата105
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разтварят в топлата вода. Покриват се с кърпа и се изчаква да шупне или да удвои обема си. Ако използвате суха мая, изсипете направо в брашното.

В купата за месене сложете 4 ч.ч. пресято брашно и в кладенче по средата се изсипва олиото, маята, топлото мляко и солта. Постепенно добавяме и другото брашно, като месим до меко и еластично тесто. Оформят се топки, който се подреждат в тавичка.

Оставя се да втаса 1 час или докато удвои обема си. Намазваме с 1 с.л. олио и жълтъка. По желание ръсим със семена.

Печем в загрята фурна на 180 градуса за 40-50 минути.

Благодаря на Зиче за рецептата.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

marcheva14  Мария Симеоно
Не, Елена, не е много за 1 кг брашно.
1 ч.ч. = 240 мл е записано при мен в рецептата. Спазвала съм я и винаги е с прекрасен резултат.
0
0
marcheva14  Мария Симеоно
Здравейте!
Честита Коледа!
Разрешавам си да кача две снимки на тази разкошно вкусна "Памук погача.
Поздрав!
4
0
marcheva14  Мария Симеоно
Това е една много добра погача, правя я, имам и снимки, но на завити малки кроасанчета. Много мека и пухкава и най-важното е, че и след няколко дни пак е добра.
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв