Пълнен картоф със свински джолан

15/12/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Една оригинална немска рецепта за пълнени картофи с джоланче, която ни накара да се облизваме."
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 346
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме джолана, обезкостяваме и взимаме само чистото месо.

Изсипваме ме го в купа и го поръсваме с червен пипер, разбъркваме добре.

Запържваме в зехтина нарязаните на ситно лук и моркови и добавяме обезкостеното месо.

Добавяме червено вино и задушаваме, докато се редуцира, посоляваме и добавяме черен пипер на вкус.

Сваряваме в подсолена вода картофите, без да ги белим, охлаждаме ги и отрязваме от едната стара капаче, дебело 1 см., и издълбаваме част от вътрешността на картофа.

Пълним издълбания внимателно картоф с месото и похлупваме с капачето, поставяме в тавичка за печене.

Печем около 15-20 минути на умерена фурна.

Сервираме със зелена салата.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

никнай
никнай
08.02.2016 23:24
Само да напишеш големи картофи не стига - дай сорт на картофа защото всеки картоф не става за пълнене.
И пак несъответствие във времетраенето за приготвяне и готвене - абе тия минути по фантазия ли ги даваш?
Знаеш ли колко време трябва да се вари джолана докато се свари до степен да можеш да го обезкостиш?
Аман от лаици ...

Но генерално рецептата си заслужава вниманието
0
0
Мартина Тракова
Ммм джоланче,струва си да се опита!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв