Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Картофи»Пълнен картоф със свински джолан

Пълнен картоф със свински джолан

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Пълнен картоф със свински джолан
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
15/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Една оригинална немска рецепта за пълнени картофи с джоланче, която ни накара да се облизваме."

Необходими Продукти

  • джолан - 1 кг свински
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • червено вино - ½ ч.ч.
  • картофи - 4 бр., големи
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме джолана, обезкостяваме и взимаме само чистото месо.

Изсипваме ме го в купа и го поръсваме с червен пипер, разбъркваме добре.

Запържваме в зехтина нарязаните на ситно лук и моркови и добавяме обезкостеното месо.

Добавяме червено вино и задушаваме, докато се редуцира, посоляваме и добавяме черен пипер на вкус.

Сваряваме в подсолена вода картофите, без да ги белим, охлаждаме ги и отрязваме от едната стара капаче, дебело 1 см., и издълбаваме част от вътрешността на картофа.

Пълним издълбания внимателно картоф с месото и похлупваме с капачето, поставяме в тавичка за печене.

Печем около 15-20 минути на умерена фурна.

Сервираме със зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
Само да напишеш големи картофи не стига - дай сорт на картофа защото всеки картоф не става за пълнене.
И пак несъответствие във времетраенето за приготвяне и готвене - абе тия минути по фантазия ли ги даваш?
Знаеш ли колко време трябва да се вари джолана докато се свари до степен да можеш да го обезкостиш?
Аман от лаици ...

Но генерално рецептата си заслужава вниманието
08.02.2016 23:24
Мартина Тракова
Мартина Тракова
Ммм джоланче,струва си да се опита!
15.12.2015 23:17