Малки триъгълни банички

16/12/2015
Севда Андрееваот Севда АндрееваМастър Шеф / Автор
"Търсим си компания за похапване. Вие свободни ли сте?"
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 649
  • Преглеждания за месеца1049
  • Преглеждания за седмицата55
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Готовите кори разстиламе и разрязваме с остър нож на 5 равни части. Държим ги покрити, за да не изсъхват.

В купа натрошаваме сиренето, прибавяме разбитите яйца, киселото мляко и содата.

В друга купа сипваме олиото, прибавяме маслото и ги заливаме с горещата вода.

На чиста повърхност започваме да сгъваме баничките.

Взимаме една кора, мажем я с маслената смес с четка, поставяме втора кора върху нея и я намазване само в горната част.

С чаена лъжичка поставяме в долната част на корите от млечната смес.

Започваме да прегъваме нагоре по кората, като се стремим да запазим триъгълната форма, която сме направили с първото прегъване на корите върху сместа.

След като навием баничката я намазваме цялата с маслената смес.

Печем баничките в предварително загрята фурна на 180 градуса върху хартия за печене.

На 15-тата минута вадим тавата и отново намазваме всички банички с маслената смес.

Допичаме до готовност.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар