Портокалов кейк

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
1386622436651
Портокалов кейк1 / 3
16/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6 - 8
"Винаги може да почнете диетата отново от понеделник, но портокалов кейк има само днес"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • кондензирано мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 1/2 ч.ч. краве
  • портокалов сок - 1/2 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • бакпулвер - 3 с.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 с.л. хлебна
  • ванилия - 1 с.л.
  • портокали - настъргана кора от 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното, бакпулвера и содата три пъти, за да се смесят добре.

Кондензираното мляко, портокаловият сок, лимоновият сок, ванилията и захарта се смесват заедно.

Тази течна смес добавяме към сухите съставки. Добавяме и настърганата кора.

Разбърква се добре до получаване на кексово тесто. В намазана тавичка с масло, която сте и набрашнили леко, се изсипва сместа.

Пече се в предварително загрята фурна на 190 градуса за 30 минути или до суха клечка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: