Розички от бутер тесто

16/12/2015
Никиот НикиНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 295
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • бутер тесто - 1 пакет
  • наденица - може и шунка (аз използвам Камчия или Телешки)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отпусналото се бутер тесто разточете леко до дебелина около 5-6 мм.

От него изрежете по дължина на ивици с ширина 2 см.

След това нарежете колбаса на тънички полумесеци.

Върху всяка ивица тесто подреждайте по 3 парченца салам - започнете от началото на ивичките, като изравнявате долния край на тестото и месото.

Навивайте на руло и подгънете накрая подгънете под основата. Така приготвените розички се изправят в тава с хартия за печене.

Изпечете го до порозовяване (за около 15-20 минути) в предварително загряна на 180 градуса фурна.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар