Розички от бутер тесто

16/12/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 799
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • бутер тесто - 1 пакет
  • наденица - може и шунка (аз използвам Камчия или Телешки)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отпусналото се бутер тесто разточете леко до дебелина около 5-6 мм.

От него изрежете по дължина на ивици с ширина 2 см.

След това нарежете колбаса на тънички полумесеци.

Върху всяка ивица тесто подреждайте по 3 парченца салам - започнете от началото на ивичките, като изравнявате долния край на тестото и месото.

Навивайте на руло и подгънете накрая подгънете под основата. Така приготвените розички се изправят в тава с хартия за печене.

Изпечете го до порозовяване (за около 15-20 минути) в предварително загряна на 180 градуса фурна.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Начинаещ кулинар
Винаги съм харесвала бутер тестото, поради бързото му приготвяне. Определено бързо и красиво.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв