Коледна пуйка с картофи

19/12/2015
Кристина Черникова
отКристина ЧерниковаДарт Вейдър3141037
"Коледа е просто повод са приготвим любимата на цялото семейство Коледна пуйка с картофи "
Приготвяне20 мин.
Готвене160 мин.
Общо180 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 632
  • Преглеждания за месеца126
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената от вътрешности пуйка се измива добре и се оставя да се отцеди от водата, след което се натърква с подправки и масло отвън и отвътре. Оставя се настрана, докато се приготви плънката за нея. Оризът се измива и се накисва във вода. Празът се задушава в масло и към него се добавя оризът.

Щом той поомекне, се добавя киселото зеле и подправките. Всичко се готви още 2-3 минути и се отнема от огъня. С получената плънка се пълни пуйката, след което тя се зашива с конец или шишчета. В обилно намаслена дълбока тава се редят нарязаните картофи и отгоре поставя пуйката.

Капва се малко вода и картофите също се поръсват с подправки. Пуйката се пече на 150 градуса около 2 часа и половина. Може в началото да се покрие с фолио, за да не изгори. След това то се маха и пуйката се обръща поне два пъти, за да се изпече равномерно. По време на печенето към картофите могат да се добави и вода.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар