Коледна пуйка с картофи

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
31442742k
Коледна пуйка с картофи1 / 2
19/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6-8
"Коледа е просто повод са приготвим любимата на цялото семейство Коледна пуйка с картофи"

Необходими Продукти

  • пуйка - 1 бр.
  • кисело зеле - 300 г
  • ориз - 100 г
  • праз - 2 стръка
  • картофи - 800 г червени
  • сол
  • масло
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сминдух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената от вътрешности пуйка се измива добре и се оставя да се отцеди от водата, след което се натърква с подправки и масло отвън и отвътре. Оставя се настрана, докато се приготви плънката за нея. Оризът се измива и се накисва във вода. Празът се задушава в масло и към него се добавя оризът.

Щом той поомекне, се добавя киселото зеле и подправките. Всичко се готви още 2-3 минути и се отнема от огъня. С получената плънка се пълни пуйката, след което тя се зашива с конец или шишчета. В обилно намаслена дълбока тава се редят нарязаните картофи и отгоре поставя пуйката.

Капва се малко вода и картофите също се поръсват с подправки. Пуйката се пече на 150 градуса около 2 часа и половина. Може в началото да се покрие с фолио, за да не изгори. След това то се маха и пуйката се обръща поне два пъти, за да се изпече равномерно. По време на печенето към картофите могат да се добави и вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: