Коледни Курабийки

Коледни Курабийки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 5
18/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
40
"Ароматът на коледни курабийки е неустоим и дори Дядо Коледа няма да си тръгне, докато не го почерпите с няколко"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 водна чаша
  • мас - 1 ч.ч. разтопена свинска
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • амонячна сода - 1 пакет
  • ванилия
  • лимонова кора
  • брашно - 600 г.
  • канела - 1 к.л.
  • джинджифил - 1 к.л.
  • локум - 1 кутия цветен
  • белтъци - 1 бр за потапяне
  • орехи - 1 ч.ч. смлени с 2 лъжици захар кристал за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта, след което се добавя киселото мляко с разбита в него сода за хляб, разтопената мас, ванилията, настръганата кора от лимон, канелата, джинджифила и амонячната сода.

Тези подправки правят курабийките не само празнични, но и много вкусни.

Замесваме с пресято брашно средно меко тесто.

Късаме топче и с длани сплескваме на малка питка, поставя се парче локум и оформяме на топче. Всяко се топи в разбит белтък и се овалва в смес от смлени орехи и захар.

Нареждат се в намаслена тава или върху хартия за печене.

Печем в загрята фурна 180 градуса около 20-25 минути.

Изваждат се коледните сладки и ги нареждаме в поднос.

Вкусна и ароматна КОЛЕДА! А оригинални пожелания за Коледа намерете на посочения линк.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Elena Kostadinova-Stojano
Elena Kostadinova-Stojano
Супер сладки,бързи,15 мин им стигат във фурната ,оставят се да изстинат 10 мин,и тогава се прехвърлят в купата за сладки,топят се в устата,перфектни
18.12.2016 08:49
5