Кодрит Кадир - Арабско изкушение

19/12/2015
"Този арабски сладкиш е истинска наслада за душата. Който не го е опитвал, да знае, че е много изпуснал! Представяме ви тази безотказна рецепта, която и начинаещ кулинар може да приготви"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10-12 бр.
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо60 206
  • Преглеждания за месеца292
  • Преглеждания за седмицата104
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и млякото. Карамелизирайте захарта и изсипете получения карамел на дъното на форма за кекс.

Разбъркайте съставките за блата и сипете върху яйчената смес, която сте изсипали върху карамела във формата. Първоначално сместа за блата ще потъне, но при печенето отново ще из плува.

Изпечете сладкиша Кодрит Кадир в загряна на 180 градуса фурна на водна баня. Готов е, когато започне да се отлепя от стените.

Готовия сладкиш оставете да изстине с водната баня и едва тогава го сиропирайте с топло прясно мляко и обърнете в подходящ поднос.

Поднесете го напълно охладен.

Невероятен вкус!подобни рецепти тук

5 8
4 3
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Neli Bachvarova Radeva
Neli Bachvarova Radeva
06.02.2017 02:15
Рецептата е с една основна грешка! 1/2 чаша мляко НЕ се слага за сиропиране!
Слага се в тестото за кейка с какако! Сиропа си идва от карамела ,когато сладкиша изстине.
Сладкиша става по-добър с 5 яйца ,отколкото само с 3.
4
0
Маги Стоянова
Страхотен и много ефектен сладкиш.Всички в къщи го обожаваме.
0
0
Ivalena Valcheva
Ivalena Valcheva
19.12.2016 11:21
Страхотен е,много често ,когато имам време го приготвям и със всеки изминал път е все по-хубав :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв