Сач с пилешко месо и гъби

19/12/2015
"Днес те очаква огромен сач със сочни месца, който си подхожда идеално с добро вино! Цвърчащият аромат е неустоим, затова сподели с компания!"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 738
  • Преглеждания за месеца333
  • Преглеждания за седмицата113
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжана на колелца, посолете го и го остовете да си пусне горчивият сок.

Измийте и почистете останалите зеленчуци и ги нарежете на лентички и на колелца. Овкусете ги със солта и ги полейте със зехтин.

Сложете глиненият сач на котлона и го загрейте постепенно. Наредете морковите и ги оставете да се сотират, като ги разбърквате от време на влеме. Когато омекнат, ги свалете от сача и ги задушете в съд с похлупак.

По същият начин направете и останалите зеленчуци. Нарежете гъбите на филийки и пилешкото филе - на жулиени. Сгответе ги, както зеленчуците.

След като приключите, смесете добре зеленчуците, гъбите и пилешкото филе. Върнете ги обратно върху сача, поръсете обилно с настърган кашкавал и запечете в загрята фурна за кратко.

Сервирайте горещо.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Русиана Михайлова
Много е добър сачът! Определено гласувам 5, понеже съм го приготвяла и от личен опит знам каква вкусотия е ;)
6
0

Виж всички коментари или напиши такъв