Ачма хачапури

20/12/2015
"Тази нестандартна домашна баница ще ви стане любимата рецепта. Бърза, лесна и неустоима вкусна! За цялото семейство! Участвай и ти в кулинарната игра на Готвач.бг -> http//gotvach.bg/konkurs"
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции7-8
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40 128
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Прибавете четирите яйца, водата, сол и содата бикарбонат. Замесете меко тесто. Разделете го на 4 топки и го оставете малко да се отпусне.

Разточете всяка топка на тънка кора. Сложете в голям съд голямо количество вода и сложете на котлона да заври. Пуснете първата кора за около 2-3 минути, сред което я извадете и я потопете в ледена вода.

Сложете готовата кора върху чиста кърпа. По същия начин направете и останалите кори.

Намажете дъното на подходяща тава с разтопено масло. Сложете първата кора. Намажете я отгоре с масло и сложете втората кора. Поръсете обилно с настъргано сирене и кашкавал. Поръсете с масло.

По същия начин направете и с останалите кори. Разрежете корите на квадрати. Полейте с разбитите останали две яйца и разтопено масло.

Сложете във фурна и печете около 20 мин. на 180 градуса. Извадете тавата, поръсете с настърган кашкавал и запечете до златисто на 220 градуса.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Албена
Албена
15.05.2016 09:49
Това е нещо подобно на нашата парена баница,която е невероятно вкусна.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!