Коледен Десерт с Бадеми

25/12/2015
Марина Нордот Марина НордГотвач / Автор
"Десертът за Коледа трябва да е такъв, че след цялото ядене пак да искате да си вземете допълнително от него "
Приготвяне20 мин.
Готвене110 мин.
Общо130 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 092
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Бадемите се пускат в гореща вода и се оставят за 10 минути, след което се отцеждат. С два пръста се махат ципите и бадемите се смилат. Добавят се пудрата захар, брашното, прясното мляко и жълтъците и всичко се разбърква.

Маслото се разбива до крем и се добавя по малко от сместа с бадемите и яйцата. Добавя се кайсиевият конфитюр.

Белтъците се разбиват на сняг и внимателно се добавят към тестото.

Във форма за печене на кекс, намазана с мазнина и поръсена с брашно, се излива половината тесто, покрива се със стафиди и се полива с останалата половина.

Пече се 1 час и 45 минути на 160 градуса. За да не загаря десертът, се покрива с фолио. След като се извади от фурната, се оставя да изстине във формата за 20 минути и се обръща на решетка, за да изстине напълно.

Поръсва се с ванилена захар и се сервира.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар