Изискано коледно предястие с извара

25/12/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне30 мин.
Готвене4 мин.
Общо34 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 727
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се реже на ситно. Копърът се измива, подсушава се и се реже на ситно. Скаридите се нарязват на дребно. Изварата се претрива през сито и се смесва с майонезата. Разбърква се добре и се добавя нарязаният на ситно чесън, червеният пипер, черният пипер и половината от солта. Добавя се нарязаният копър и скаридите.

Калмарите се почистват от ципата и от хитиновите пластини и се измиват. Пускат се във вряща вода, в която е добавена останалата сол. Варят се 4 минути и се отцеждат. Изплакват се със студена вода и се оставят да се охладят.

Сварените калмари се напълват с плънката. Оставят се за 3 часа в хладилника и се сервират, като се нарязват на филийки с дебелина 1 сантиметър.
подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ирина Андреева Jolie
Правила съм,но само печени на скара, плънката със сирене.Вашата рецепта е доста апетитна за човек,който не си пада много по морски деликатеси :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв