Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Изискано коледно предястие с извара

Изискано коледно предястие с извара

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Изискано коледно предястие с извара1 / 2
25/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
4 мин.
Общо
34 мин.
Порции
6
"Когато случаят е специален, а Коледа определено е специална, задължително залагаме на изисканите предястия"

Необходими Продукти

  • калмари - 3 бр.
  • извара - 500 г
  • майонеза - 2 с.л.
  • скариди - 200 г сварени
  • чесън - 2 скилидки
  • копър - 15 стръка
  • черен пипер - 1/3 ч.л. млян
  • сол - 1 щипка
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се реже на ситно. Копърът се измива, подсушава се и се реже на ситно. Скаридите се нарязват на дребно. Изварата се претрива през сито и се смесва с майонезата. Разбърква се добре и се добавя нарязаният на ситно чесън, червеният пипер, черният пипер и половината от солта. Добавя се нарязаният копър и скаридите.

Калмарите се почистват от ципата и от хитиновите пластини и се измиват. Пускат се във вряща вода, в която е добавена останалата сол. Варят се 4 минути и се отцеждат. Изплакват се със студена вода и се оставят да се охладят.

Сварените калмари се напълват с плънката. Оставят се за 3 часа в хладилника и се сервират, като се нарязват на филийки с дебелина 1 сантиметър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
Правила съм,но само печени на скара, плънката със сирене.Вашата рецепта е доста апетитна за човек,който не си пада много по морски деликатеси :)
18.01.2016 09:35