Домашна мусака

22/12/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
31 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 587
  • Преглеждания за месеца196
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена31

Необходими Съставки

  • картофи – 1 кг
  • моркови – 1 бр.
  • лук – 1 глава
  • кайма – 700 г, смес
  • домати – 1 бр.
  • олио – 1 к.ч.
  • чубрица – 1 с.л.
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • За заливката
  • яйца – 3 бр.
  • кисело мляко – 2 с.л.
  • прясно мляко – 500 мл
  • брашно – 1 - 2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на дребно и го запържваме в тиган с олиото. Добавяме нарязаните морков и домат и поръсваме с червения пипер.

Прибавяме каймата с малко вода и разбъркваме много добре, докато каймата стане на дребни парченца. Слагаме чубрица и сол и отсраняваме от огъня.

Обелваме, нарязваме на малки кубчета картофите и ги поставяме в съд с вода, за да се отмие скорбялата.

В тавичка с малко олио на дъното сипваме половината от картофените кубчета и разпределяме равномерно. Сипваме каймата и върху нея останалите картофи.

Доливаме гореща вода, почти да покрива картофите и печем във фурна на 200 градуса, докато картофите омекнат и водата поизври, около 40 минути.

Изваждаме и заливаме с предварително разбитите яйца, кисело, прясно мляко и брашното.

Връщаме във фурната и допичаме ястието докато заливката стегне и се зачерви.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Aneliq
Aneliq
16.08.2016 16:23
Да за кашкавала и аз съм пробвала ,става наистина много вкусно.А аз съм пробвала да сложа настърган кашкавал и на различни видове огретен.Също се получава много добре.
0
0
Теодора Мещерова
На всички видове огретен се слага кашкавал върху бешамела, за да се получи златиста и апетитна коричка.
0
0
Aneliq
Aneliq
15.08.2016 07:40
Чудесна рецепта.Това за мен е истинската и обикновена мусака.Благодаря ти
0
0
Гергана  Георгиева
Ей,тази мусака си я най–обичам.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв