Вкусни пълнени чушки с боб

22/12/2015
Севда Андрееваот Севда АндрееваМастър Шеф / Автор
"Вкусни пълнени чушки с ароматна плънка по рецепта от северозападна България. Ех, направо ни се дояде!"
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 485
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • боб – 500 г
  • чушки – 20 бр.
  • лук – 1 глава
  • червен пипер - 1 с.л.
  • джоджен – 1 с.л.
  • олио – 1 к.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме боба докато омекне в тенджера с вода. Нарязваме лука на дребно и го изпържваме в тиган с олио.

Добавяме отцедения боб и запържваме докато остане на сухо. Поръсваме с червен пипер и джоджен и посоляваме.

Разбъркваме и оставяме да изстине. Пълним чушките с боба и нареждаме в намаслена тава.

Доливаме малко вода и поливаме чушките с олио. Запичаме във фурна на 200 градуса, докато чушките се зачервят и водата изври.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

tanya
tanya
23.02.2016 13:50
a i kakva e tazi snimka na presni chyshki i to zeleni haha i to mai pulneni sus sirene!
0
0
tanya
tanya
23.02.2016 13:48
ahaha edna malka podrobnost! chyshkite trqbva da sa syhi ;) i ne se slaga voda!
0
0
ниннай
ниннай
07.02.2016 23:03
Класика - почти без забелишки.
Липсва черен пипер.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв