Домашни лозови сармички на машинка

22/12/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257176
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо921
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • ориз – 250 г
  • лозови листа - 1 буркан
  • лук – 2 глави
  • копър – 2 с.л.
  • олио – 1 к.ч.
  • лимони – 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно лука и го запържваме в тиган с олио. Измиваме много добре ориза и го добавяме към лука.

Запържваме докато ориза стане прозрачен и доливаме 300 мл гореща вода.

Посоляваме и посипваме с копъра. Готвим, като бъркаме от време на време, докато водата се поеме от ориза. Оставяме да изстине.

Взимаме листата един по един, поставяме ги с лъскавата страна надолу в машинката.

Слагаме от плънката, внимателно притискаме и завиваме с машинка стегнати сармички. Редим ги плътно една до друга в тенджера, на дъното на която сме сипали олио и подредили няколко лозови листа.

Поливаме сармите с лимонов сок и топла вода, да покрие сармите. Похлупваме с една чиния и варим на среден огън докато водата изври.

Изчакваме да изстинат и тогава вадим от тенджерата.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Люси
Люси
22.12.2015 15:52
Като патрончета са. Много красиви сармички.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв