Домашни лозови сармички на машинка

22/12/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 093
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно лука и го запържваме в тиган с олио. Измиваме много добре ориза и го добавяме към лука.

Запържваме докато ориза стане прозрачен и доливаме 300 мл гореща вода.

Посоляваме и посипваме с копъра. Готвим, като бъркаме от време на време, докато водата се поеме от ориза. Оставяме да изстине.

Взимаме листата един по един, поставяме ги с лъскавата страна надолу в машинката.

Слагаме от плънката, внимателно притискаме и завиваме с машинка стегнати сармички. Редим ги плътно една до друга в тенджера, на дъното на която сме сипали олио и подредили няколко лозови листа.

Поливаме сармите с лимонов сок и топла вода, да покрие сармите. Похлупваме с една чиния и варим на среден огън докато водата изври.

Изчакваме да изстинат и тогава вадим от тенджерата.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Люси
Люси
22.12.2015 15:52
Като патрончета са. Много красиви сармички.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв