Коледен кекс с глазура

23/12/2015
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру197084169914
"Не пропускайте да го опитате, защото коледния кекс се яде само веднъж в годината "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 390
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • лимонада - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • какао - 1 с.л. за шарката
  • за намазване
  • течен шоколад - 100 г течен
  • белтъци - 2 бр.
  • пудра захар - 1 к.ч.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • нар - зрънца от
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте добре яйцата със захарта и долейте олиото, лимонадата. Прибавете брашното с бакпулвера и добре разбъркайте сместа до хомогенност.

Сипете 1/2 от кексовата смес във форма. Отгоре излейте останалата смес, разбъркана с какаото, и отново леко разбъркайте с вилица, за да се получи шарката.

Изпечете кекса в загряна на 170 градуса до суха клечка. Извадете кекса и след известно време го обърнете в чиния. Залейте го с разтопен шоколад.

Белтъците разбийте с пудрата захар и капки лимонов сок. Излейте белтъчната глазура, за да се разлее надолу по кекса. Направете украса от зрънца нар и оставете сладкиша да се стегне.

Бързо и вкусно кексче!подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Мартина Тракова
Изглежда невероятно Вили!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв