Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Коледен кекс с глазура

Коледен кекс с глазура

Коледен кекс с глазура
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
23/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12 парчета
"Не пропускайте да го опитате, защото коледния кекс се яде само веднъж в годината"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • лимонада - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • какао - 1 с.л. за шарката
  • за намазване
  • течен шоколад - 100 г течен
  • белтъци - 2 бр.
  • пудра захар - 1 к.ч.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • нар - зрънца от
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте добре яйцата със захарта и долейте олиото, лимонадата. Прибавете брашното с бакпулвера и добре разбъркайте сместа до хомогенност.

Сипете 1/2 от кексовата смес във форма. Отгоре излейте останалата смес, разбъркана с какаото, и отново леко разбъркайте с вилица, за да се получи шарката.

Изпечете кекса в загряна на 170 градуса до суха клечка. Извадете кекса и след известно време го обърнете в чиния. Залейте го с разтопен шоколад.

Белтъците разбийте с пудрата захар и капки лимонов сок. Излейте белтъчната глазура, за да се разлее надолу по кекса. Направете украса от зрънца нар и оставете сладкиша да се стегне.

Бързо и вкусно кексче!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мартина Тракова
Мартина Тракова
Изглежда невероятно Вили!
23.12.2015 23:57