Манго-ванилия йогурт с балсамов сос от малини

23/12/2015
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12521971396
Приготвяне45 мин.
Готвене10 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо165
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кремът се приготвя според указанието на пакетчето, но с 300 мл мляко.

Към него добавете пюрето от манго и 1 бр желатин, предварително разтворен в 50 мл вода, а след това разтопен на водна баня.

Разбъркайте добре и разпределете в подходящи чаши. Оставете в хладилника да стегне.

Разбийте сметаната (не много, да е по-течна), добавете пудрата захар, млякото, втория желатин (предварително разтворен в 50 мл вода, а след това разтопен на водна баня) и ванилията.

Разбъркайте внимателно и разпределете в чашите.

Приберете в хладилника да стегне, а през това време пригответе соса- смесете всички съставки и поставете на котлона, варете докато се сгъсти, но не прекалено.

Охладете и го разпределете в чашите с крем. Декорирайте по желание.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар