Боб по тракийски

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Боб по тракийски
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
20/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
330 мин.
Порции
5
"Боб в гювеч - истинска селска вкусотия!"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г
  • лук - 10 глави кромид
  • сол
  • червен пипер
  • сода бикарбонат
  • целина
  • джоджен
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварява се бобът, като се изхвърлят три пъти водата, след като заври.

Вари се, докато бобът е напълно сварен, като се вари във вода, която е нова, и е след като са изхвърлени три води.

Като заври, се слагат три щипки сода за хляб, за да се свари добре и да няма несварени зърна.

Лукът се изчиства, нарязва се на кръгове и се запържва до златисто.

Свареният боб се нарежда в гювеч, като се слага един ред боб, един ред пържен лук, сол и червен пипер. Завършва се с боб без лук и се поръсва с целина и джоджен.

Налива се вода - да покрие боба. Пече се във фурна с капак на гърнето, а 15 минути преди да е готово, капакът се маха и се готви без него, за да се запече.

Бобът по тракийски е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Димова
Илияна Димова
Към подправките включвам и чубрица
17.01.2016 07:14
1
Покажи всички подкоментари
Илияна Димова
Илияна Димова
Харесвам рецептата ! Много вкусно ястие ! Трябва ли да остане на мазнина при печене или да има сосче ? На нас ни харесва със сосче .
16.01.2016 16:53
1
Покажи всички подкоментари