Мафрум

Мафрум
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
08/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Този кулинарен шедьовър може да изкуши дори хората с желязна воля!"

Необходими Продукти

  • картофи - 7 - 8 бр. средни
  • кайма - 300 г
  • подправки - за кайма
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - за паниране
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с едно яйце и подправките за кайма. Обелете картофите и ги разрежете на две половинки, а всяка половинки на още две, без да стигате до края.

Във всички парчета картофи сложете около 1 с.л. кайма по средата.

Разбийте яйцата за панировката.

Оваляйте всяко картофче в брашно, потопете в яйцето и пържете в сгорещена мазнина до готовност.

Обръщайте постоянно до получаване на златист цвят.

Поднесете кюфтетата с подходящи зеленчуци.

Мафрумът е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Tzveta Spassova
Tzveta Spassova
Рецептата е лично моя
22.11.2018 09:16