Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофени Кюфтета»Картофени кълбенца с тиквички и извара

Картофени кълбенца с тиквички и извара

Картофени кълбенца с тиквички и извара
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
08/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Търкулнало се кълбенцето и се бухнало в свежата салата"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г сварени
  • тиквички - 1 бр.
  • извара - 150 г кашкавалена
  • яйца - 3 бр.
  • сол
  • универсална подправка - зеленчукова
  • копър - 3 - 4 стръка
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • олио - за поръсване
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • кашкавал - 1 ч.ч. настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете картофите на ренде. Настържете и тиквичката, осолете я и я оставете да се отцеди.

Прибавете изцедената тиквичка към картофите. Добавете изварата, сол на вкус, ситно нарязаните чесън, зеленчуковата подправка, магданоза и копъра.

Отделете белтъците от жълтъците. Прибавете белтъците към сместа и омесете до еднородна смес.

Застелете тавата с домакинска подмазнена хартия. Оформете кълбенцата.

Намажете всяко кълбенце с разбит жълтък. Изпечете до златисто.

Малко преди да извадите тавата, добавете върху всяко картофено кюфте настърган кашкавал.

Картофените кълбенца с тиквички и извара са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: