Питка за Бъдни вечер

24/12/2015
"И в центъра на трапезата сложете тази великолепна питка за Бъдни вечер "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо164 439
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Сложете содата в оцета. Разбийте яйцето. Добавете киселото мляко, бакпулвера, олиото. Смесете всички съставки и ги прибавете към брашното.

Добавете хладката вода. Разбъркайте с лъжица, докато поеме брашното, и започнете да месите. Ако е необходимо, добавете още брашно до замесването на меко тесто.

Оставете тестото да си почине. Намажете тавичка с подвижен ринг с олио. Оформете питката. Надупчете с вилица и сложете да се пече в загрята фурна.

Готовата питка напръскайте с вода и завийте с чиста кърпа, докато омекне.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Теодора Иванова Каменова
Поне да бяха сменили името, подвеждащо е, не е подходяща рецепта за Бъдни вечер. А за по-добър вкус и масло ще си сложим, и сметана....
19
1
Веселина Константинова
Малка импровизация за по-добър вкус! Иначе спокойно може да се премахне и яйцето, и млякото....важно е да се уважи големият християнски празник!
23
6
ДесиславаЗафирова
Моля , да ме извините , но , мляко и яйце на бъдни вечер...?
76
2
Митка Карагьозова
Определено тази рецепта не е за Бъдни вечер !
23
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
03.12.2016 20:08
Така е, Весето нещо се е объркала
31
0

Виж всички коментари или напиши такъв