Шоколадов тиквеник

25/12/2015
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру190883365014
"Всяка баба трябва да знае как се приготвя шоколадов тиквеник, защото децата просто го обожават "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо784
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кори за баница - 1 пакет (400 г)
  • олио - 1 к.ч. за намазване на корите
  • тиква - 700 г настъргана
  • захар - 1 ч.ч.
  • канела - 1 с.л.
  • настърган шоколад - 50 г
  • портокали - кора от 1 настърган
  • орехи - 200 г смлени
  • пудра захар - за поръсване
  • ванилия - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме захар, канела, смлени орехови ядки, настърган шоколад.

Взема се една кора, поръсваме с олио, върху нея втора кора с малко олио. В тясната страна се поставя настъргана тиква и се поръсва по цялата кора с захарната смес с шоколада.

Отгоре се настъргва и малко портокалова кора. Навива се руло и нареждаме в широка тава. Така се оформят и останалите кори.

Нарязва се на парченца и се поръсва с олио по разрезите. Печем тиквеника в загрята фурна 180 градуса 30 минути до златисто. Изважда се и като се охлади поръсваме с пудра захар и ванилия.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар