Свински джолан с картофи в гювеч

27/12/2015
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру167282148811
"Печен свински джолан? Готови ли сте за страхотните деликатеси с джоланче? Е, вярно, изисква малко повече време, но резултата е повече от невероятен и вкусен"
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо77 403
  • Преглеждания за месеца1501
  • Преглеждания за седмицата88
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Картофите, морковите и лукът се почистват и нарязват на едри парчета. Поставят се на дъното на глинен съд и се поръсват със сол, черен пипер, чубрица и скилидки чесън.

Свинският джолан се намазва с разтопено масло, сол, черен и червен пипер и се поставя отгоре на картофите. Заливаме с 1 чаша червено вино и 1 чаша топла вода.

Отгоре се покрива с алуминиево фолио, затваря се с капака и се слага в студена фурна на най-долно ниво на умерен огън.

Печем около 2 часа и половина, като към края се сваля фолиото, капакът и се връща във фурната да се запече за хрупкава коричка

Поднасяме нарязано на порции с резен лимон и пресен магданоз !подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Ивайло
Ивайло
04.01.2017 19:45
Беше невероятно вкусно въпреки, че не съм голям фен на този вид месо.
4
1
Татяна Димитрова
Аз приготвям с голямо удоволствие тази рецепта но имам специална билкова китка към джолана - риган, мащерка, мента. Опитайте - страхотен аромат!!!
4
0
Stefka Manova - Mihaylova
Много вкусно.
6
0

Виж всички коментари или напиши такъв