Патладжан на фурна с кайма и домат

28/12/2015
"Ако предложите твърде вкусно ястие на гостите си, много е вероятно да си поръчат допълнително "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 405
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и нарязани патладжани на колелца сложете за около 15 мин. в подсолена вода. Отцедете и ги подсушете. Запържете ги за кратко в сгорещена мазнина.

Нарязания на ситно лук задушете в мазнината, в която сте пържили патладжана. След като лукът се задуши, добавете и каймата и разбъркайте.

В сгорещена тава с незалепващо покритие наредете ред патладжани. Върху всяко кръгче сложете от плънката с кайма.

Поръсете с чубрица, сложете отгоре отново кръгче патладжан.

Завършете, като сложите кръгче домат и запечете за около 15 мин.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

zarq666@gmail.com
zarq666@gmail.com
12.10.2017 10:05
Страхотна рецепта Веселина! Съчетанието патладжан, кайма и домати е съвършенство.......!
Само бих добавила мъъъничко наситнен чесън и магданоз за поръсване накрая, защото много ги обичам в тази комбинация!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв