Ангелски очи

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
1386622436521
Ангелски очи
Снимка: Мартина Тракова
1 / 3
28/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4 - 6

Необходими Продукти

  • масло - 225 г на стайна температура
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 ампула течна
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • щипка сол
  • орехи - 1 и 1/2 ч.ч. счукани
  • сладко - 1/2 ч.ч. от ягоди, малини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер разбиваме маслото, захарта, ванилията и един по един жълтъците.

Прибавяме пресятото брашно до получаване на тесто.

Разбиваме и белтъците.

От тестото се оформят топчета, който се потапят първо в белтъка, а после в натрошените орехи.

Прави се дупка за сладкото, което може да се постави преди или след печене.

Печем в загрята фурна на 175 градуса за около 15 мин.

Прибираме сладките в плътно затворена кутия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: