Тиквеник с моркови

29/12/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо398
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • кори за баница - 1 пакет, от дебелите
  • моркови - 4 бр.
  • тиква - 500 г
  • орехи - 1 ч.ч., счукани
  • олио - 100 мл
  • пудра захар - за поръсване
  • захар - 1 ч.ч., кристална
  • бисквити - 5 бр. обикновени, смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и рендосваме тиквата и морковите и ги запържваме леко с част от мазнината в съд върху котлона.

Махаме и към тях прибавяме кристалната захар.

Оставяме сместа да се охлади и към нея прибавяме смлените бисквити и орехи.

Намазваме с мазнина тавата, в която ще печем тиквеника.

Във всяка кора поставяме част от плънката и навиваме на руло от двете страни до средата на кората и събираме двата края един върху друг.

Редим всички кори в тавата, като ги застъпваме една към друга.

Печем на 180 градуса във фурна с вентилатор.

След като извадим готовия тиквеник го поръсваме с пудра захар и завиваме, за да омекне.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар