Пълнена тиква с горски плодове

30/12/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо375
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме тиквата и отрязваме от нея горната част, за да я използваме по-късно като капак.

Изчистваме отвътре тиквата и я издълбаваме. Намазваме я отвътре с маслото.

Изсипваме половината от меда.

Отделно в купа разбъркваме сушените плодове, предварително нарязани на парчета и овкусени с рома и останалата част от меда.

Към тях прибавяме начуканите на едро орехи.

Захлупваме тиквата с капачето, което предварително сме изрязали.

Увиваме я в алуминиево фолио и оставяме да се запече във фурната за около два часа.

По желание при сервиране поръсваме с малко пудра захар.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

никнай
никнай
08.02.2016 00:44
Интересно - звучи ми като някакъв вид ошав компот но съм любопитен какво ще излезе и ще изпробвам рецептата - макар да се съмнявам че ще излезе нещо свястно.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв