Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Баклава с тахан халва

Баклава с тахан халва

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
1386622436651
Баклава с тахан халва
Снимка: Марияна
2 / 3
28/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4 - 6

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • тахан халва - 250 г
  • вода - 500 мл
  • захар - 300 г
  • ванилия
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме корите на 3 равни части.

Нареждаме 1/3 от корите в намазнена тавичка, като между всяка кора мажем по малко олио.

Тахана разделяме на две. Настъргваме половината тахан и редим пак кори.

Печем в загрята фурна на 170 градуса до готовност.

От водата и захарта правим сироп. Заливаме студената баклава с топъл сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна
Марияна
Баклавата се получи много добре. Прибавих допълнително и много нарязани на ситно орехи. На баклавата и отива много орехчета. Придава хубав вкус по този начин.
26.05.2016 12:30
1