Лимонено реване

Лимонено реване
Снимка: Радомира Михайлова
1 / 2
30/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6-10 в зависимо

Необходими Продукти

  • яйца - 4бр
  • захар - 7 с.л.
  • олио - 7 с.л.
  • брашно - 9 с.л.
  • бакпулвер - 1 пак.
  • ванилия - 1 - 2 пак или щипка ванилена захар
  • за сиропа
  • вода - 1.5 ч.ч.
  • прясно мляко - 1.5 ч.ч.
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • ванилия - отново 1 - 2 пак. или щипка ванилена захар
  • лимонова есенция - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват със захарта с миксер до побеляване. Когато са готови, добавяме останалите съставки за блата, като разбъркваме на ръка.

Блата се пече на 160-170 градуса до готовност (проверявайте с клечка) в намазана с олио тавичка без вентилатор.

След като блатът се охлади, се нарязват парчета с желаната големина и се залива с леко топлия (не горещ) сироп.

Може да гарнирате по желание със сметана спрей или да поръсите с лимонови корички. Или както си е - така :)

Чудесен десерт за гости или когато си зажаднял за нещо наистина сладичко!

Уточнение - 1 ч.ч. е 240 мл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: