Пилешки бутчета и сарми в гювеч

01/01/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо847
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • кайма - 250 г
  • ориз - 200 г
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 стрък без перата
  • зелеви листа
  • подправки - за месо
  • сол
  • мас - 3 с.л.
  • гъби - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете нарязаните на ситно праз лук и лука в мазнината. Добавете ориза и каймата. Гответе при непрекъснато бъркане. Налейте 1 ч.ч. топла вода.

Разбъркайте и когато оризът започне да омеква, свалете съда от котлона. Оставете за около 5-10 мин. ориза да поеме течността. Овкусете със сол и с подправките.

Подгответе зелевите листа и навийте сармите. Овкусете бутчетата и ги наредете на дъното на глинен гювеч.

Върху тях наредете 1 ред сарми. Сложете изчистените и измитите гъби. Наредете още един ред сарми. Долейте с топла вода и сложете гювеча във фурната на тих огън.

Преди сервиране може да запечете за кратко наредените бутчета и сарми във фурна.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар