Бадемов ликьор

02/01/2016
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
"Един чудесен ликьор, с който винаги е модерно да си кажем наздраве "
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 893
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бадемите се попарват с гореща вода, оставят се за 5 минути и ципата им се обелва, като всеки бадем се стиска между палеца и показалеца.

Бадемите се слагат в тава и се пекат на 100 градуса, докато станат напълно сухи.

Счукват се на прах в хаванче. Добавят се 300 грама от захарта и сместа отново се счуква в хаванче. Тази смес се изсипва в голяма бутилка и се залива с водката.

Приготвя се сироп от 200 милилитра вода и останалата захар, като се вари на бавен огън до пълното разтваряне на захарта, и след това се оставя още 10 минути на минимален котлон.

След 3 дни водката от бутилката се прецежда и се смесва със захарния сироп.

Ликьорът се разпределя в бутилки и се оставя за 2 месеца на тъмно и хладно. След това може да се консумира.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Моника
Моника
24.01.2016 20:40
пила съм такъв и не е лош
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв