Универсално тесто за сладки и солени кифлички

02/01/2016
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 454
  • Преглеждания за месеца138
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • мая - 20 г
  • захар - 2 с. л.
  • сол - 1 равна ч. л.
  • вода - 100 мл за маята
  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 2 бр. без един жълтък за намазване
  • олио - 4 с. л.
  • брашно - колкото поеме
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активира се маята, разтворена в хладката вода с 1 с. л. захар и 2 с. л. брашно.

Щом шупне се сипва в средата на брашното, добавяме останалите продукти и замесваме не лепнещо тесто.

Покриваме с фолио и оставяме за 30 минути да втаса. Разделих на 2 части. Всяка се разточва на кръг и се нарязва на 8 триъгълника.

В широкия край се поставя плънката (сладка или солена) и навиваме кифлички.

Половината направих със солена плънка от натрошено сирене с малко настърган кашкавал, другите с шоколад и орехи. Нареждат се кифлите в широка тава от печката.

Намазвам с разбит жълтък и поръсвам със сусам. Печем в умерена фурна 180 градуса за 25 минути до готовност.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар