Домашни Кренвиршки

02/01/2016
"Бърза и лесна закуска за малки и големи"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции13-15
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34 038
  • Преглеждания за месеца1179
  • Преглеждания за седмицата99
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладката вода. Добавете захарта, солта и 1 с.л. брашно. Оставете маята да втаса на топло.

Пресейте брашното и направете кладенче. Изсипете маята и останалите съставки. Омесете меко тесто. Оставете тестото да втаса.

Готовото тесто разделете на 3-4 топки. Разточете всяка топка на лист, а листа нарежете на квадрати.

Обелете кренвиршите и срежете всяко парче на две половинки. Сложете върху всеки квадрат половин парче кренвирш и завийте на руло.

Наредете кренвиршките в тава, застлана с домакинска хартия и намазана с олио. Намажете кренвиршките с четчица, потопена в разбитите жълтъци и изпечете до златисто.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

magdanozka
magdanozka
24.07.2016 08:54
как от 4бр.кренвирши се получават 13-15 порции
5
0
Маргарита
Маргарита
27.01.2016 13:37
Бързо, лесно и много вкусно.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв