Домашни Кренвиршки

Домашни Кренвиршки
Снимка: Веселина Константинова
1 / 5
02/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
13
"Бърза и лесна закуска за малки и големи"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 300 г.
  • мая - 1 кубче
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 1 ч.ч. хладка
  • брашно - 1 кг./ако е необходимо добавете още/
  • олио - 3 с.л.
  • кренвирши - 4 бр.
  • олио - за намазване
  • жълтъци - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладката вода. Добавете захарта, солта и 1 с.л. брашно. Оставете маята да втаса на топло.

Пресейте брашното и направете кладенче. Изсипете маята и останалите съставки. Омесете меко тесто. Оставете тестото да втаса.

Готовото тесто разделете на 3-4 топки. Разточете всяка топка на лист, а листа нарежете на квадрати.

Обелете кренвиршите и срежете всяко парче на две половинки. Сложете върху всеки квадрат половин парче кренвирш и завийте на руло.

Наредете кренвиршките в тава, застлана с домакинска хартия и намазана с олио. Намажете кренвиршките с четчица, потопена в разбитите жълтъци и изпечете до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Страхотни станаха, благодаря!
14.11.2021 07:16
Маргарита
Маргарита
Бързо, лесно и много вкусно.
27.01.2016 13:37
2