Чатал Татласъ

03/01/2016
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4038811635
"Не сте живели, ако поне веднъж в живота си не сте се наяли с Чатал Татласъ до насита "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо548
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе захарния сироп, тъй като трябва да изтсине, за да се залеят готовите сладки. В тенджера на котлона сложете да заврат водата, захарта и ванилията.

Намалете котлона и оставете сиропа да поври на тих огън около 10 минути. Прибавете 1-2 чаени лъжички лимонов сок. Оставете сиропа да изстива.

В купа смесете всички съставки и замесете меко тесто. Не трябва да се прекалява с брашното, за да не станат твърди след изпичане сладкишите.

Разделете тестото на две части и разточете на тънък лист. Нарежете на ленти и всяка лента навийте на охлювче.

Наредете готовите охлювчета върху застлана с хартия за печене тава и печете в фурна загрята до 170 С до зачервяване. Още горещи сладките се заливат със студения захарен сироп.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар