Неустоим лимонов пай

03/01/2016
"Изключително свежо предложение от Веселина Константинова! Чакаме с нетърпение да му се насладим отново!"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 887
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • за пая
  • брашно - 250 г
  • масло - 125 г меко
  • пудра захар - 1 к.ч.
  • яица - 1 бр.
  • за крема
  • заквасена сметана - 200 г
  • пудра захар - 3 с.л.
  • за желето
  • лимони - 2 бр.
  • захар - 1 к.ч.
  • желатин - 2 бр.
  • вода - 1 ч.ч.
  • лимони - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете маслено тесто и го охладете за около 20 мин. В подходяща форма за пай разстелете тестото, оформете стените.

Надупчете основата с вилица /може да сложите чаша фасул на дъното, за да не се надигне/. Изпечете го и го охладете.

Разбийте сметаната с пудрата захар на пухкав крем. Намажете охладения пай.

Кипнете 1 ч.ч. вода. Добавете нарязаните лимони на филийки и захарта. След като заври течността, отстранете от котлона.

Прецедете и охладете. Добавете разтворения желатин по указания на пакета начин.

Наредете парченцата лимони върху пая и залейте с желето. Гарнирайте с лимонови стърготини.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

К
К
03.01.2016 12:36
Супер!
0
0
Веселина Константинова
Благодаря!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв