Въздушни понички

03/01/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 007
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 1/2 кофичка от 500 мл.
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 5 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 2. 5 до 3. 5 ч.ч. (в зависимост от брашното колко сгъстява)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ето още една вкусна и бърза закуска! Още по-хубавото е, че установих, че може от вечерта да си замесите тестото и да го оставите в хладилника, завито в прозрачно фолио.

Тестото трябва да е мекичко и не лепнещо. Погасявате содата в киселото мляко и когато шупне добавяте всички съставки без брашното, може първо захарта, за да се разтвори по-добре. Когато стигнете до брашното сложете първо 2 ч.ч. и половина и ако не стане тестото, започвате да добавяте постепено до получаването на желаната консистенция.

Ако ще го правите от вечерта си го завивате във фолио (от прозрачното) и го прибирате в хладилника, а ако ще ги правите сега, оставете тестото за 15 мин. и през това време си пригответе брашно за разточване, точилка, формичка, с която ще изрязвате, и нещо като табличка да редите готовите за пържене мъничета.

Имайте предвид, че се пържат доста бързичко и е добре да сте си ги приготвили всичките, а не да точите и изрязвате на момента. Ще ги прегорите или ще се изгорите от бързане, освен ако нямате помощник. Делите тестото на две топки за по-лесно и точете кори с дебелина около 2 мм.

Олиото трябва предварително да се загрее в дълбок тиган, но не на най- високата степен на котлона, за да не се пържат твърде бързо и да прегарят отвън, а да остават тиклави отвътре. Та това е общо взето, може да ги поръсите с пудра захар за разкош и едно айрянченце да добавим - и ето една хубава, вкусна и доста евтина закуска за семейството! Да ви е сладко! :)подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар