Тутманик Родина

03/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач627171
Приготвяне35 мин.
Готвене45 мин.
Общо80 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 798
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг
  • кисело мляко - 250 г
  • вода - 100 мл топла
  • мая - 1 кубче жива или 2 пакетчета суха
  • яйца - 3 бр. + 1 белтък
  • олио - 150 мл
  • захар - 1 ч. л.
  • сол - 1 с. л.
  • За плънката
  • сирене - 400 г
  • яйца - 1 бр. + жълтък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята заедно със захарта и шипка брашно се разтварят в топлата вода. Съдът се покрива с кърпа и се оставя за няколко минути, необходими за активирането на маята. Брашното се пресява заедно със солта. От всички продукти се замесва меко тесто.

Хубаво е тестото да втаса спокойно, а не във фурна. За целта го сложете в голям найлонов плик и го оставете на топло за час, час и нещо - до удвояване на обема.

Вече втасалото тесто разделяме на 10 топки, всяка от които разточваме и поръсваме с плънка. Завиваме кората на "охлювчета" и подреждаме в тавата за второ втасване.

За декорацията съм използвала твърдо тесто от вода и брашно. С помощта на хартиен макет изрязваме внимателно и оцветяваме със сладкарска боя.

Намазваме втасалата питка с жълтък, като не трябва да попада върху декорацията. Печем на 180 градуса до готовност. Добър апетит!подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Светослава
Светослава
07.03.2016 13:50
Страхотна рецепта. Получи се перфектно.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!