Еклери с крем ванилия

03/01/2016
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4038811625
"Някои от най-хубавите истории започват с чаша кафе и ароматни еклери с крем ванилия "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 304
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко, водата, солта, захарта и маслото сложете в тенджера и загрейте на среден огън, докато маслото се разтопи и сместа започне да завира. Когато заври, изсипете цялото брашно наведнъж и бъркайте енергично, докато се получи топка парено тесто.

Разбъркайте още 3-4 минути на котлона и отстранете тенджерата. Оставете тестото да изстине. След като тестото се охлади, добавете едно по едно яйцата, като след всяко разбърквате добре докато тестото поеме цялото яйце.

Готовата смес изсипете в пош и шприцовайте малки топки или продълговати еклери по избор, върху хартия за печене в тава (на разстояние). Печете в предварително загрята фурна на 180 С около 25 - 30 минути. Не отваряте фурната, докато еклерите се пекат.

Млякото се изсипва в тенджера и се загрява. Междувременно в купа смесете яйцата и захарта. Разбийте с миксер, докато сместа изсветлее. Добавете двата вида брашно. Разбъркайте с миксера на по-ниска скорост или на ръка.

За да уеднаквите температурите, добавете 1 черпак топло мляко към сместа с яйцата и брашното. Разбийте добре. Повторете. Разредената смес добавете на тънка струйка във врящото мляко, като непрекъснато бъркате. Накрая добавете 2 ванилии и маслото и разбърквайте, докато маслото се разтопи и поеме от крема.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар