Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Домашна пица с колбас

Домашна пица с колбас

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Домашна пица с колбас1 / 7
04/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Когато всички са се наредили нетърпеливо около масата, значи във фурната се пече домашна пица с колбас"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • мая - 1 пакетче, суха
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сода бикарбонат - ½ ч.л.
  • сол - на вкус
  • доматен сос - 2 с.л.
  • колбас - 100 г, мек, нарязян
  • колбас - 50 г, сух
  • бекон - 2 резена, или пушени гърди
  • печурки - 50 г, нарязани
  • кашкавал - 200 г, настърган
  • мащерка - на вкус
  • риган - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа замесваме тесто от брашното, яйцето, прясното мляко, киселото мляко, маята, зехтина и содата за хляб.

Оставяме тестото на топло да втаса.

Разделяме го на еднакви топки и ги разточваме върху плот на тънки питки, като основа за пица.

Поставяме разточените основи върху тава покрита с хартия за печене.

Намазваме ги с доматено пюре и ги поръсваме на вкус с мащерка и риган.

Отгоре подреждаме колбасите, покриваме с настъргания кашкавал.

Почистваме и режем на тънко гъбите и също ги подреждаме върху пицата.

Печем на 200 градуса за 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
Ако блата е добър, има доматен сос и кашкавал всичко е КО.
Плънката е фантазия и предпочитания - няма лоша пица ако не се прекалява с продуктите за плънката ...
08.02.2016 00:35
1
Покажи всички подкоментари