Домашна постна содена питка

04/01/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257166
"Ароматът на домашно приготвената содена питка ни връща към най-скъпите спомени от детството, защото празниците са онова, което сплотява семейството "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо37 199
  • Преглеждания за месеца682
  • Преглеждания за седмицата88
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно – 500 г
  • вода – 1 ч.ч.
  • зехтин – 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат – 1 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и правим в средата му кладенче.

Сипваме водата, зехтина и загасената в оцета сода.

Замесваме тесто и оставяме да почине 30 минути.

Оформяме питка и поставяме в намаслена и посипана с брашно тавичка.

Украсяваме с помоща на две вилици и печем на 180 градуса за 30 минути.

След като извадим от фурната, намазваме с вода и увиваме в чиста кърпа.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар