Домашна печена гъска

04/01/2016
"Не е никак сложно да приготвите вкусна домашна печена гъска, а е и толкова вкусно, че я предпочитаме пред всички печени пилета на света "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 914
  • Преглеждания за месеца103
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • гъска – 1 бр.
  • сол - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л., за намазване
  • масло – 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме гъската и я натъркваме добре отвън и отвътре с червен пипер и сол.

Поставяме в продълговата тавичка, доливаме 500 мл. вода.

Подреждаме върху гъската нарязаното масло и завиваме с алуминиево фолио.

Поставяме я във фурната и печем отначало за около 30 минути на 250 градуса, а после намаляваме на 180 градуса. Така печем 1 час.

Отвиваме гъската и продължаваме да печем, като от време на време поливаме с течността в тавата.

Обръщаме като се зачерви и допичаме от другата страна.

Сервираме с гарнитура по желание.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

никнай
никнай
08.02.2016 00:28
Чедо, гъска се пече межу 3 и 6 часа - незнам каква е тая турбо рецепта. Кървава лище я поднасяш?
Много е лошо когато човек си няма понятие от технология готвенето и пише само глупости ...
0
0
Стан Ой
Стан Ой
05.01.2016 14:45
Аз бих я похапнал с червено винце :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв