Памук тутманик

04/01/2016
"С този памук тутманик на нашата топ кулинарка Веселина ще си оближете пръстите. Гарантираме!"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции7-8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 990
  • Преглеждания за месеца2911
  • Преглеждания за седмицата41
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - 1 кг
  • мая - 1 кубче
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • вода - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • За плънката
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 200 г
  • мас разтопена - 1 ч.ч.

Начин на приготвяне

Сложете маята в хладката вода, заедно със захарта и солта. Оставете да втаса.

Готовата мая изсипете в пресятото брашно, добавете млякото и яйцата и замесете меко тесто.

След като тестото удвои обема си, го разделете на 7-8 топки. Разстелете всяка топка на кора, потопете в разтопената мас, сложете от плънка направена от сиренето и яйцата и завийте.

Подредете парчетата в подходящ съд /желателно е да е по-дълбок/ и оставете отново да втаса. Изпечете във фурна до златисто.

Готовият тутманик напръскайте с малко вода и оставете да омекне.

Поднесете с мляко, компот или айран.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Neli
Neli
23.01.2016 23:55
tazi recepta ne e napisana mnogo dobre redno e koito ya kachil v tozi sait da obyasni po dobre. Ne bih riskuval da si gubya vremeto da prigotvyam takova neshto
10
3

Виж всички коментари или напиши такъв